... Skip to main content

Ook daarom kijken we, na een zeer geslaagde eerste lustrum editie van het NK Blindproeven in 2023, met zeer veel genoegen en vertrouwen uit naar de nieuwe editie van het NK Blindproeven in 2024. Het wordt zonder twijfel weer een bijzonder evenement, want met dergelijke resultaten mag het duidelijk zijn dat Nederland over wijnproevers beschikt die tot de allerbeste ter wereld behoren.

Om ook in 2024 potentiële wereldkampioenen af te vaardigen, selecteren we tijdens het NK Blindproeven het team met de allerbeste wijnkenners dat ons land rijk is. Nederland telt veel talenten en we zien elk jaar een toenemend aantal proevers dat zich aanmeld voor het NK. Om nóg meer proevers in de gelegenheid te stellen deel te nemen en uitsluitend de allerbesten te kunnen selecteren, houden we in april 2024 enkele voorrondes. Nieuwe teams en teams die buiten de top 10 in 2023 vielen, krijgen hierdoor alle kans om zich te plaatsen voor een grootse finale op zondag 26 mei 2024.

Het NK Blindproeven draagt sinds 2019 de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, verwijzend naar onze premium partner, wijnimporteur Le Vin en direct. Zij nemen niet alleen de hoofdprijs voor haar rekening, maar zorgt ook dat het team in stijl gekleed naar het WK gaat i.s.m. OGER. De afgelopen jaren hebben we ook met diverse andere partners en vrienden nauw samengewerkt. Ook in 2024 verwelkomen we weer bekende en nieuwe relaties, waaronder een nieuwe locatie voor het evenement: Landgoed Dijnselburg in Zeist. De komende jaren zullen we gebruik maken van hun faciliteiten en service, een zeer gewaardeerde samenwerking.

Minstens zo blij zijn we met de brede erkenning van- en steun voor het NK van toonaangevende organisaties uit de Nederlandse wijnwereld. Zo hebben de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) én de Wijnacademie hun medewerking al toegezegd, in vele opzichten uiterst belangrijke partners. In 2024 kunnen we eveneens rekenen op de inzet van Fotostudio Ingrid DriessenAuviMedia (voor een videoreportage), de prachtige kazen van Bourgondisch Lifestyle en eminente glazen van Spiegelau in samenwerking met Bender Foodservice Equipment. Binnenkort maken we ook de andere partners van het NK bekend.

Bron: fred-nijhuis.nl

Ook opzoek naar evenementenlocatie?

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.